Thursday, September 14, 2023

Set Mengandung Shaklee


                            SET MENGANDUNG SHAKLEE 

    

      Kesihatan adalah sangat penting bagi ibu-ibu yang sedang mengandung. Ia bukan perlu memikirkan dirinya sendiri tetapi perlu difikirkan tentang bayi yang dikandung, ibu yang sihat melahirkan bayi yang sihat.


Ibu-ibu hamil perlu menjalani gaya hidup yang sihat. Dalam keadaan mengandung perubahan hormon sering berubah-ubah membuat tubuh badan sering rasa tidak selesa dan keletihan. Itu adalah perkara normal namun itu tak boleh dibiarkan berlarutan sebab keadaan tersebut boleh menganggu aktiviti harian anda.
Bila pergi berjumpa doktor untuk pemeriksaan kandungan  anda pasti doktor akan mengingatkan anda untuk mengambil makanan yang berkhiasat dan juga makanan tambahan (Vitamin) yang baik. 


Adalah menjadi kewajipan anda untuk memilih Vitamin mana yang terbaik untuk anda dan bayi anda.


Apa yang saya boleh syorkan adalah SET MENGANDUNG SHAKLEE  yang highly recomended dan sangat popular bagi wanita mengandung

SET MENGANDUNG SHAKLEE telah lama diketahui orang dan sangat berkesan dan selamat. Ramai yang mengamalkan nya dan berpuas hati .

 Antara sebab - sebab ibu mengangung memilih set mengandung shaklee adalah

Bahannya ternyata tulin , asli dan natural

*  Vitamin Shaklee sudah lebih 100 wujud dalam pasaran

*  Vitamin Shaklee terbukti berkesan dan selamat


Set Mengandung Shaklee

Set Prenatal Mama Wellness Shaklee

Set Postnatal Mama Wellness Shaklee


1. VITA-LIZE

merupakan multivitamin yang kaya dengan zat besi dan vitamin serta mineral yang sangat diperlukan oleh badan terutama ibu ibu mengandung. Membantu masalah bacaan HB yang rendah dan mengimbangkannya  semula dan mengelak terjadinya anemia dikalangan ibu-ibu mengandung.

Untuk mengelakan keletihan dishorkan pengambilan vita Lize ini 2 biji sehari selepas makan.


2. B- Complex

B-Complex : Vitamin ini amat penting bagi ibu-ibu mengandung sebab ianya mengandungi acid Folic yang lengkap untuk perkembangan bayi sihat. B- Complex juga dapat meredakan kencing manis sekiranya ibu- ibu mengalami kecing manis ketika mengandung. B-complex berfungsi menukar gula kepada tenaga. Selain itu B- complex membantu menghilangkan tekanan ketika mengandung.


3. SUSTAINED RELEASED VITA-C

merupakan vitamin perlidungan, menguatkan imune sistem kerana ianya anti oxidant yang kuat untuk melindung sel-sel dari jangkitan penyakit atau virus-virus yang boleh memudaratkan ibu-ibu mengandung. 

Vita- C juga merupakan pengalak pertumbuhan kolagen dan membantu ibu kekal sihat dan kelihatan segar cantik menawan.


4. SOY PROTEIN

Minuman berhkiasat tinggi diperbuat dari kacang soya terpilih. TIADA GMO  dan baik untuk perkembangan  dan pertumbuhan bayi.

membantu menambah penghasilkan susu ibu. membantu pertumbuhan healthy skin and nails. Memberi tenaga berpanjangaan.


5. OSTENUTRIX - Calcium , vitamin D, Magnesium, zinc, copper, manganese, boron

Semua galian diatas terdapat dalam Ostenutrix untuk perkembangan tulang dan gigi bayi.  Menjaga supaya  koposisi tulang tak mudah hilang ketika mengandung dan semasa penyusuan.

Ketika fasa wanita mengandung sering mengalami otot-otot kejang dan kaki bengkak . Dengan pengambilan ostenutrix secukupnya ia itu 4 biji sehari  dapat membantu semua masalah yang dihadapi.


nak tanya pasal vitamin shaklee 👉 http://wasap.my / +60193063171


# nextlevelblogging

#shakleeriumph2023

#shakleethrive2023

#pengedarshakleeputrajaya


No comments: