Tuesday, August 22, 2023

Vitamin untuk Wanita

 


                           VITAMIN  UNTUK WANITA

Wanita perlukah ambil vitamin ? Ini lah soalan yang sering ditanya oleh ramai wanita diluar sana. Bagi mereka vitamin tak perlu ambil. Ramai juga doktor yang sependapat dengan mereka. Kalau anda sudah dapat makan yang seimbang  dan yang baik kenapa anda perlu ambil vitamin lagi. anda boleh dapat zat zat makanan dari makanan harian yang anda makan. 

Saya nak tanya agak -agak makanan harian kita hari ini adakah cukup zatnya dan disinaraikan makanan  sihat dan memberi nutrien yang lengkap untuk keperluan tubuh badan kita?

Saya rasa ramai tak berani nak jawab. Sebab kita sedia tahu makanan kita hari ini penuh dengan perasa,  pengawet, pewarna tiruan dan sebagainya. Buah-buahan dan sayuran-sayura yang kita makan penuh dengan bahan kimia. kesegarannya adalah palsu. Bahan kimia juga digunakan untuk mempertahankan kesegaran sayur-sayuran dan buah -buahan tersebut.

Sayur-sayuran dan buah-buahan ditanam  bertahun- tahun diatas sebidang tanah yang sama. Nutrien dari tanah pun lambat laung habis. Pokok-pokok pun tak akan  tumbuh subur diatas tanah yang gersang. Jadi apa solusinya ? Kita pun tahu , peladang akan guna pakai baja-baja kimia untuk mendapat hasil yang lumayan. Kita pun sedia maaklum kan? tapi kita tidak punya pilihan.

Cuba kita lihat disekeliling kita hari ini, sering kali kita terdengar ramai kekawan,  saudara mara atau sesiapa saja mengalami pelbagai penyakit yang aneh atau serius. Apa sebabnya ? Ramai akan mengaku semua masalah kesihatan berpuncha dari makanan harian yang tak sihat.

VITAMIN adalah zat makanan dalam bentuk pil atau capsul. Ia merupakan makanan tambahan yang perlu diambil untuk menampong kekurangan zat - zat makanan yang kita alami seharian. Badan kita perlu zat yang cukup untuk menjana tenaga serta  kesihatan tubuh badan.

Sebagai seorang wanita tak kira berapa umur anda , keperluan vitamin amat diperlukan. tambahan lagi jika anda wanita yang aktif dan berumur.

 

Jika nak tahu petanda badan kita perlu vitamin atau makanan  tambahan adalah keletihan .  Letih sudah cukup memberi signal kepada kita bahawa sel sel badan sedang kehausan nutrient. Jangan ingat bila badan terlalu letih, itu perkara biasa. Jika dibiarkan berlarutan pelbagai penyakit akan timbul.


Pengambilan Vitamin perlu pilihan yang terbaik,  Hanya yang diakui selamat, telah melalui klinical test dan natural itu yang terbaik untuk anda.   Pilihlah Vitamin yang berkesan,  selamat dan terbukti. 


Masalah Wanita.

Wanita terutama seorang ibu sangat perlu ambil Vitamin untuk energy booster. Ibu seorang yang banyak tugas dan memerlukan extra energy dan untuk  pastikan badan sentiasa sihat.

Bagi warga emas pula Vitamin diperlukan untuk sentiasa segar dan bertenaga untuk aktiviti harian. Dengan adanya tenaga dan kekuatan warga emas mampu menguruskan diri sendiri tanpa meminta pertolong orang lain.VITAMIN YANG DIPERLUKAN BAGI WANITA:

Dalam pemilihan vitamin yang terbaik yang ada dalam pasaran kini ialah Shaklee. Saya sarankan pengambilan vitamin Shaklee kerana ianya berkesan , selamat dan terbukti. Vitamin Shaklee sudah lama sejak 1915 lagi. Ianya natural dan telah melalui uji-kaji secara klinical.

Telah terbukti berkesan kerana ramai yang mengambil vitamin Shaklee bertahun - tahun lamanya mendapati hari hari tua mereka lalui dengan sihat bertenaga dan bersemangat,  bebas dari pelbagai penyakit. 

Vitamin yang saya saran dibawah ini untuk dimakan sebagai pemakanan tambahan seharian yang wajib diambil oleh  semua wanita tak kira peringkat umur.  Jika anda mempunya penyakit yang serius elok rujuk dengan doktor terlebih dahulu.


1. MULTI VITAMIN.- Vita Lize ShakleeVita Lize shaklee mempunyai vitamin dan mineral yang cukup untuk menampung kekurangan nutrisi dalam badan anda. Ianya mengandungi lebih dari 25 jenis vitamin dan mineral yang badan kita perlu setiap hari. Sangat sesuai untuk Wanita yang..

 • aktif dan sibuk
 • Ibu ibu mengandung
 • ibu menyusu
 • orang yang ada masalah kurang berat badan
 • mereka yang ada masalah diet tidak seimbang.
 • warga emas yang memerlukan extra energy 


 2.  Omega Guard Shaklee


Satu serving Omega 
Guard menyediakan 900mg Omega -3 fatty asidkebaikan dan fungsi Omega Guard

Omega-3 ini diambil untuk melawan keradangan yang berlaku dalam badan kita. Amat diperlukan untuk melawan penyakit seperti mengurangkan risiko sakit jantung , merendahkan kadar kolestrol dalam darah, mengelak strok,  memelihara fungsi -fungsi sendi , meningkatkan perkembangan otak dan lain-lain lagi.


3.  Ostenutrix

Ostenutrix Shaklee mengandungi kalsium , magnesium, maganese , Boron, zinc dan vitamin D. Campuran Nutrien untuk tulang yang kuat. 
Sebagai wanita Ostematrix adalah wajib diambil untuk mengelakan kaki tangan kebas, gigi dan tulang reput, sakit sendi, migrain . Bila wanita meningkat usia,   dan dengan diet yang tidak seimbang serta kurang minum susu setiap hari keperluan kalsium semakin  banyak  yang diperlukan.


4.  GLA COMPLEX SHAKLEE

GLA adalah asid lemak penting Omega-6 yang mengawal -atur pelbagai proses tubuh. Malah amat penting dan bermanfaat bagi setiap wanita disemua peringkat umur.

GLA Complex diformulasikan untuk membantu wanita mengekalkan kesejahteraan menyeluruh  sepanjang kitaran haid. Jika haid anda tidak teratur dan konsisten , ambil 2 biji GLA sehari , anda akan rasa perubahannya. Disamping itu GLA juga diambil untuk mengstabilkan hormon wanita.  Antara kebaikan GLA seperti 
 • Meningkat kesuburan
 • melega PMS
 • Membantu menangani menopause
 • menguatkan kuku dan rambut
 • mengawal gula dalam darah
 • mengawal tahap kolestrol
 • Meningkatkan fungsi sistem saraf

Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang keperluan vitamin harian yang perlu diamalkan untuk vitamin untuk wanita, hubungi saya ditalian

https://wassap.my /60193063171
Master Salwa.


#nextlevelbloggin

#shakleetriumph2023

#shakleethrive2023

#shakleeputrajayareadystok

No comments: