Sunday, July 16, 2023

Tip Business Online

 TIPS ONLINE BUSINESSDalam dunia sekarang kebanyakan business dijalankan secara digital. Trend ini berlaku begitu cepat sejak PKP ditambah lagi dengan pergerakan teknologi yang begitu pesat. Orang ramai pantas mengambil peluang untuk menceburi bidang bisnez tanpa ragu -ragu. 

Ketika PKP orang ramai terpaksa terkongkong dirumah tidak boleh keluar mencari rezeki, kemerosotan ekonomi mula melanda, maka ketika ini lah kita lihat ramai menceburi bisnes secara online. Berbagai produk dan perkhidmatan disediakan, boleh dibeli secara terus menerus melalui internat. Pada mereka yang mahir tentang internat, ini lah masa mereka buat duit tak kira dimana mereka berada dan bila-bila masa.


KEBAIKAN BUSINESS SECARA ON LINE

1. Business online ini tidak memerlukan premis perniagaan, office atau outlet untuk berniaga.Tak perlu gaji pekerja serta tidak perlu menyimpan stok barangan yang banyak.

2. Tidak  perlu keluar rumah untuk keluar mencari pelanggan. Kerja  online boleh dilakukan dimana saja. tak kira dimana anda, business berjalan tak kira waktu dan tempat. Kekadang business online ini berjalan ketika anda tidor.

3. Apa yang anda perlu untuk berniaga online ini ialah anda mestilah ada sedikit pengtahuan tentang internat. Belajar jika tak tahu. Anda perlu peralatan seperti handphone, atau computer untuk memudahkan kerja anda. Kekadang tahukah anda bahawa melalui internat anda bukan saja boleh dapat pelanggan tetapi pelanggan anda boleh juga jadi kawan anda juga. itu lah kebaikannya.

4. Bisnes online juga memberi anda masa untuk keluarga dan diri anda. Anda tak terikat dengan sesiapa pun seperti anda berkerja dipejabat atau dengan orang lain. Anda ada masa untuk berlibur bersama keluarga, anda ada masa untuk anak- anak, anda ada masa untuk mengatur rancangan anda sendiri. Dengan kata lain the best time you give to yourself.

5. Pendapatan anda, anda yang tentukan. Jika anda mempunyai cita - cita yang tinggi, anda mampu berkerja kuat, tiada halangan bagi anda untuk berjaya. Ramai telah berjaya dalam bidang ini dan ramai dah mencipta nama tersendiri.


Nak berniaga online tapi tak tahu nak berniaga apa ?Ya,  itu lah masalah ramai orang sekarang. tak tahu nak berniaga apa?  Nak berniaga mesti ada produk di tangan dan perlu ada modal.

Jika anda seorang suri rumah pasti anda akan tertanya tanya apa nak buat untuk menampung perbelanjaan keluarga. Suami bergaji kecil atau tak berkerja dan diri pula tak ada apa - apa kepandaian. Nak cebur dalam bidang bakery , tak pula pandai nak buat kek -kek atau biskut biskut macam orang lain. Nak menjahit pun tak pandai. Produk apa yang boleh dicipta dan boleh dijual.

Nasihat saya jika anda sudah nekad nak berniaga online.

Sebenarnya sudah banyak produk yang sedia ada untuk kita guna untuk berniaga. Anda cari lah  satu company yang sudah sedia ada produknya sendiri. Anda tak perlu cipta produk, tak perlu beri jenama, tak perlu nak bungkus dan hantar. Periklanan dan baucer juga disediakan. Anda  hanya perlu buat marketing. Segala tunjuk ajar tentang pemasaran juga di ajar. Banyak masa anda terluang sebab kerja -kerja orang lain yang buat. Anda hanya perlu fikir macam mana dan pada siapa anda pasar produk anda.


Company yang ada kualiti seperti dinyatakan diatas adalah Shaklee. Saya sudah ceburi bidang ini selama 27 tahun.  Saya menceburi bisnez bersama Shaklee kerana 2 sebab:

    1. Kesihatan terjamin. Walaupun saya sudah makan vitamin nya selama 27 tahun tapi tak                                                  ada kesan   negatif. Lagi berumur lagi bertambah sihat.

    2. Bonus atau pendapatan dari Shaklee sangat lumayan. Selama 27 tahun bersama shaklee, pendapatan saya tidak pernah tertunggak.

    3. Sistem pemasaran online nya  sangat baik dan tersusun. Banyak membantu perniagaan saya.

    4. Company yang latar belakang yang kukuh serta mempunyai sejarah lebih dari 100 tahun dalam pasaran. Produknya SELAMAT, TERBUKTI DAN BERKESAN.


Sekiranya anda berminat untuk belajar tips business online, jangan teragak-agak hubungi saya. saya akan bimbing anda  hingga berjaya.


Hubungi : Salwa

tel / watsap: 0193063171


#nextlevelblogging

#shakleethrive2023

#shakleetriumph2023

#shakleeputrajaya

#shakleeputrajayareadystok


No comments: