Tuesday, June 13, 2023

Shaklee Testimoni - Kehadiran Shaklee Dalam Hidup Saya

 KEHADIRAN SHAKLEE DALAM HIDUP SAYA :-


KONGSI TESTIMONY SHAKLEE


Kalau nak  diingatkan cerita makan vitamin Shaklee ni sangat terlalu lama tapi hingga hari ini saya telan pil pil vitamin tanpa jemu.

Saya kenal Vitamin Shaklee sejak tahun 1995 dari seorang adik yang hendak berpindah  ke Saudi Arabia. Dia membeli produk Shaklee Alfafa 6 botol ketika itu sebab dia takut keputusan  supply. Bila saya mengziarahi dia , dia hadiahkan saya sebotol Alfafa . Katanya good untuk buang angin-angin dalam badan . Hal kebaikan Shaklee yang lain tak diberi tahu sebab dia sendiri tidak ada knowledge tentang Shaklee Product. Adik saya adalah seorang konsumer . Beli barang pun kerana desakan seorang kawan distributor Shaklee.ALFAFA SHAKLEE ITULAH PERMULAAN SAYA KENAL SHAKLEE.

Saya ambil Alfafa sambil lewa saja. 3 biji sehari . Kandungan dalam sebotol Alfafa 330 biji. bayangkan berapa lama saya nak habis makan Alfafa ?  lebih dari 3 bulan. Namun saya tetap dapat the effect of Shaklee Alfafa. Badan rasa ringgan , peluh tak berbau dan alat sulit kita pun bersih tidak ada keputihan , hebat betul kesan nya.  Lelah saya pun hampir berkurangan tapi sekarang saya dah putus supply. Adik dah jauh di Jeddah sana. 

Mulalah mencari siapa yang menjual produk Shaklee. Lama juga menunggu tak jumpa distributor Shaklee. Sampai lupa begitu saja.

Dalam tahun 1996 Allah menghantar seorang hamba bernama Haji Roslan kerumah saya. Dia lah yang memujuk kami untuk jadi Ahli Shaklee. Dari sinilah bermula kehidupan kami dalam dunia Shaklee. Kami bermula dengan Shakleerize the whole family. Semua anak anak saya dipaksa ambil vitamin Shaklee. 

Selepas makan dan merasa sendiri kesan positif dari produk Shaklee barulah saya bermula langkah untuk berkecimpung  dalam Bisnez Shaklee hingga kehari ini.


  BAIKNYA MENJALANKAN BISNEZ SHAKLEE 

1.  Kesihatan terjamin.

Shaklee adalah billion dollar Company sejak tahun 1915 lagi.shaklee adalah peneraju syarikat nutrisi semula jadi di Amerika Syarikat.  Product Shaklee di kaji   melalui sains  dan produknya telah berada dipasaran lebih dari 100 tahun. Jadi kita boleh konsume produk Shaklee ini dengan jakin kerana ianya  TERBUKTI , BERKESAN  DAN SELAMAT.

2.  Pendapatan yang lumayan. 

Shaklee mampu membayar bonus anda tak kira berapa jumlahnya kecil atau besar. Pendapatan saya selama ini bersama Shaklee belum ada tertungak. Bayarannya tepat pada tarikhnya yang dijanji.

3. Punyai  Ramai kawan;

 Bila berkencimpung dalam dunia Shaklee , anda tak boleh lari daripada berjumpa  dengan orang sebab berjumpa dengan orang adalah nadi bisnez anda. Lagi ramai anda berjumpa dengan orang lagi besar peluang anda untuk mendapat kosumer dan distributor. Sikap begini boleh mengubah your own character secara tak disedari seperti dari seorang introvert kepada extrovert.  The more friends you have , the merrier you become.

4. Dapat membantu ramai orang.

Bila anda ada sesuatu yang baik  dalam tangan anda pasti anda mahu  share dengan orang lain kan? terutama bab bab kesihatan. Sifat murni yang ada dalam diri anda pasti dapat membantu orang lain untuk menyelesaikan masalah kesihatan mau  pun dari sudut kewangan.


TESTIMONY DIRI SENDIRI

Saya telah makan Vitamin Shaklee sudah lebih dari 25 tahun. Bukti keberkesanannya memang tak boleh dibanding dengan mana- mana vitamin lain dalam dunia. Bila dah sampai diumur   senja ni , saya tak menyesal mengambil vitamin Shaklee sebagai vitamin harian saya. Saya tak pernah curang dengan Shaklee . Badan saya hanya penuh dengan Vitamin SHAKLEE tiada yang lain. Kerana itu saya sihat sampai sekarang. Saya tidak punyai rekod Doktor untuk ditunjuk sebab saya tidak ada. Tiada sebab saya jumpa doktor , saya tak sakit.

Masa saya kecil saya mempunyai asthmatic yang serius dan tekanan darah yang rendah. Dua penyakit ini mmemang buat diri sentiasa letih dan nafas tercunggap, pergerakan jadi terhad dan sering tak aktif. Bila meningkat remaja kesihatan bertambah teruk. saya mengalami resdung yang teruk. Resdung sebenarnya ada kaitan dengan asthmatic. Puas saya berubat dan mencari vitamin yang terbaik di Famasi untuk memulihkan kesihatan saya. Tak pernah saya jumpa satu pun yang terbaik.

Beberapa tahun berlalu setelah saya berumur awal 40an saya dapat berkenalan dengan Shaklee. Produk pertama saya konsume adalah tidak lain ialah Alfafa , kemudian ESP dan Vita C ( ketika itu produk Shaklee dipasaran tidak banyak pilihan , sering keputusan supply ) Penyakit saya lenyap begitu saja tanpa disedari. Bila shaklee memperkenalkan Vivix dipasaran saya rasa sangat bahagia sekali. Vivix penyelamat diriku. hingga kini saya bebas dari my  "childhood disease". Hingga kehari ini saya minum Vivix sekurang kurangnya sebottle seminggu.


PENGALAMAN 2017 YANG TAK DAPAT DILUPA.

dalam spaceship menuju ke Bulan .


Sekarang saya nak share pengalaman yang indah yang pernah saya lalui bersama Shaklee. Memang Shaklee dah beri  segalanya yang tak termimpi oleh akal . Dengan Shaklee kita mampu membina impian . Kalau nak wang , Shaklee beri bonus yang sangat lumayan, nak pakai kereta Shaklee sediakan , nak pakai kereta apa ?.. pakai la ikut selera . Nak beli rumah bentuk apa beli lah. Nak melancung seluruh dunia ???...Jom ikut Convention Shaklee yang disediakan setiap tahun.

CONVENTION SHAKLEE  adalah  yang paling istimewa - ibarat hadiah pada pengedarnya.

Bergambar bersama angkasawan NASA-  Capt Kelly Brothers.


Jika saya kata  "Hadiah " bermakna semua perbelanjaan melancung semuanya FREE . kita hanya bawa badan saja. Bayangkan kita boleh pergi buat umrah setiap tahun. Setiap tahun juga kita dibawa berjalan ke luar negara . Itu belum saya cerita hadiah hadiah yang diberi ketika melancung bersama Shaklee.


Salah satu Trip keluar negara bersama Shaklee yang tak dapat saya lupakan dan anggap sebagai  Hadiah tertinggi yang pernah saya dapat ialah apa bila saya dibawa  ke Pusat Pelancaran Roket  ANGKASA LEPAS - NASA  di US. Terkedu juga buat seketika bila sampai disana. Siapa lah saya ni hingga boleh sampai  kesitu , boleh naik duduk bergambar diatas salah sebuat spaceship yang pernah landed di outer space sana. Cuma Shaklee tak hantar saya ke bulan sahaja lagi. Naik spaceshipnya...sudah !!kami dibawa berjalan sekeliling kawasan NASA dan diberi penerangan tentang spaceships yang ada disitu. Sempat juga sentuh kapal angkasa pertama yang dilancarkan iaitu THE ATLANTIS . yang paling seronok dapat berbual dengan dua beradik kembar Astronaut yang pergi dan tinggal diangkasa selama setahun. Mereka itu ialah Capt Scott Kelly dan Capt Mark Kelly.

Kami dapat duduk semeja sambil makan tengah hari dengan beberapa Astronaut yang lain dan diberi peluang untuk bertanya kepada mereka apa- apa soalan. 

Saya bertanya semasa berada selama setahun  di Angkasa sana bagaimana mereka menjaga kesihatan mereka dan apa bentuk makanan yang mereka ambil. spontaneously mereka menjawab ... SHAKLEE........

Wow ...  hebatkan Shaklee!!!. Kita bukan angkat bakul tau atau hanya cakap- cakap untuk menyedap teliga saja , ini real stories yang saya sendiri  dengar life dari mulut para Astronout.   Hebat sangat Shaklee Testimoni ini. Deep inside saya rasa bangga menjadi ahli keluarga Shaklee . Saya tak terkilan melepas jawatan sebagai pendidik dan terjun kebidang Bisnes Shaklee. Menjadi seorang guru adalah bidang yang murni membantu orang lain untuk maju kedepan. Bisness Shaklee juga bidang yang murni membantu orang lain menjaga kesihatan dan membina ekonomi masa depan. Sebab itu lah   SHAKLEE BISNEZ PILIHAN SAYA..

Banyak lagi story saya nak share tentang kehebatan Shaklee. Kita jumpa dilain halaman nanti. 

SEMOGA KITA SEMUA SIHAT BERSAMA SHAKLEE


Untuk hubungi saya  : Master Salwa  

tel/watsapp : 60193063171nextlevelblogging#

shakleetriumph2023#

shakleethrive2023#

shakleeputrajaya#

shakleeputrajayareadystok#


No comments: