Sunday, November 19, 2017

Monopause proses yang dilalui oleh semua wanita?
Bila wanita umurnya meningkat sampai 38 keatas, maka mula lah ia merasa dirinya tak tenteram, perasaan terganggu, sering merasa tidak sihat, sering murung, emosi tergugat, sering rasa kecewa dan hilang kecerian. Badan rasa berpeluh dan tidak boleh tidur malam . Hilang keyakinan diri dan yang paling bahaya hilang sex drive bersama suami.

Kenapa ya?
Sebenarnya anda sedang mengalami proses monopause. Hormon kewanitaan anda muda tak seimbang atau sedang menurun. 
Apa harus dilakukan jika terjadi begini? patutkah pergi jumpa Doctor. Boleh juga jika anda pilih begitu.
Treatment doctor hanyalah dengan memberi and ubat hormon (HR) untuk mengimbangkan hormon. Ramai wanita ambil ubat ini. Tapi ingat ini ubat bahan kimia.
Bila disebut bahan kimia, kita rasa gerun  kerana kesan sampingannya.   Doctor kata 1000 orang yang ambil HR keberkanglian seseorang yang akan dapat kanser ialah seorang. diangap benda tu selamat. 
Nisbah tu nampak kecil kan? tapi jika yang seorang itu adalah anda? Apa kata anda. Bila jadi begini pasti kita jadi tak keruan!

Tapi ada wanita yang melalui penghujung usianya tanpa menghadapi masalah monopause. Malah lagi tua lagi mengancam. Percaya atau tidak terpulang pada anda.
Ini adalah senario yang sebenar.
wanita begini pandai menjaga kewanitaannya. Tak perlu bergantung pada ubat ubatan untuk hidup cemerlang.

SOLUSINYA:
Sekiranya anda sedang mengalami scenario seperti diatas, apa anda perlu anda buat.Ambil pemakanan tambahan yang natural untuk menjamin kesihatan anda tanpa was was. 
Shaklee telah menyediakan pakej Monopause untuk wanita yang sangat istimewa iaitu, Omega Guard, GLA, Osteomatrix dan Vivix. Pakej ini sangat berkesan terbukti dan selamat.


No comments: