Saturday, September 3, 2016

ANDA PERCAYA ANDA BERJAYA

Bila bangun pagi tertiba teringat satu cerita seorang down line saya. kisah nya sungguh touching . Dia menceritakan kenapa dia menjadi pengedar Shaklee. saya sangat kagum dan bersimpati bila mendengar ceritanya.

Beliau bekas  jurutera Petronas yang berpendapatan lumayan. Dia menjadi lambang kejayaan dan kebangaan keluarga .Keluarga sangat menyanjunginya. tetapi walaupun beliau mempunyai pendapatan yang tetap , kekanggan ekonomi tetap menghantui keluarganya.

Dia mula merasa tanggungjawab sebagai anak bila ibunya jatuh sakit. ibu perlu rawatan segera. dihantar ibunya kehospital biasa , tapi ibunya terpaksa menunggu giliran yang lama. mungkin seminggu atau sebulan. akhirnya beliau mengambil keputusan menghantar ibunya kehospital swasta  . Perbelanjaan  operation ibunya sangat mahal, hempedu ibunya pecah, sekiranya dia tidak membuat tindakan yang cepat ibunya tidak dapat diselamat. dia berfikir jauh , dia perlu ada wang yang banyak until menghadapi situasi  yang begini. dia perlu sediakan payung sebelum hujan.

Bila Shaklee datang dalam hidupnya, tanpa menoleh kebelakang. dia terus menyambut cabaran yang datang. Wang gaji tidak cukup untuk menampung keperluan keluarga.

Dia mempelajari selok belok Biznes Shaklee, rajin dan gigih menuntut ilmu, berusaha tanpa jemu membina empire biznya hingga berjaya di tahap Master Coordinator. beliau telah menolong ramai kawan kawan hingga berjaya dan menolong ramai insan diluar sana untuk mendapat kehidupan yang lebih sihat .

sekarang ni beliau seorang yang berjaya dalam Shaklee. sangat berpuas hati kerana dapat membantu ramai kawan dari segi kesihatan dan pendapatan. sekarang tidak sibuk lagi berkerja seperti orang lain pagi pagi bergegas ke pejabat, tinggal anak dengan orang gaji dan pulang lewat petang. hidup beliau bebas dari kekanggan masa dan kewangan. bila melancung anak anak dan suami dibawa bersama berserta ayah dan ibu.

Message pertama yang saya nak sampaikan ialah peluang yang di beri oleh Shaklee amat berharga sekali. Dalam hidup kita yang penting adalah kesihatan. Produk kesihatan Shaklee amat berkesan berharmoni  dengan alam semula jadi , terbukti dan selamat. produk yang sangat lama dalam pasaran semenjak tahun 1915 lagi.

Message kedua : Bizness Shaklee sangat terjamin sebab Shaklee Cooperation  adalah sebuah Company yang besar dan setakat ini Shaklee telah membayar bonus pada pengedarnya berbillion ringgit ,  anda boleh yakin dengan company ini.

Ini semua bergantung pada diri anda sendiri, jika anda bersungguh berusaha , rajin dan percaya pada diri sendiri untuk mengubah nasib anda dan keluarga anda, mula lah langkah anda sekarang. ingatlah wang bukan segala-galanya, tetapi sekarang ini segala galanya adalah wang


INGAT , ANDA PERCAYA ANDA BERJAYA....

No comments: