Monday, June 27, 2016

SHAKLEE EFFECT - 2016

Adakah anda sedang mencari vitamin yang terbaik untuk diri anda?
Ketika saya berumur 19 tahun, masih menuntut di University . Keadaan saya sangat teruk. Saya dapati diri saya sentiasa dalam keletihan. Saya mudah menggantuk dan daya tumpu juga kurang. Saya kerap ponteng kuliah terutama bila kuliah sebelah petang.
Saya sering berfikir bagaiman saya boleh mengatasi keadaan saya ini. Saya tak suka pergi jumpa doktor sebab saya tak suka makan ubat. Saya tahu doktor tak akan rekomen apa2 supplement pun sbb ramai doktor kurang yakin dengan supplement atau pun vitamin. Bagi sesetengah doktor supplement tak perlu , makananan harian kita sudah mencukupi. Itu yang mereka faham... Tapi saya perlu lebih dari itu.
Agaknya macam mana la keadaan saya bila berumur 30an.?itu yang selalu ada dalam fikiran saya.
Lepas berkahwin dan melahirkan anak , keadaan saya tidak sihat dan ceria seperti wanita lengkongan lewat 20 an., saya mengalami sinus  dan Asthma. Bila penyakit ini berpanjangan , paru paru saya pula bermasalah. Bermacam2 ubat saya cuba secara tradisi mau pun moden tapi tak memuaskan.
Bila badan sakit, kita jadi tak ceria. Kalau boleh cari peluang nak tidur saja tak kira masa dan tempat. Mudah sangat menggantuk dan letih.
Dalam dunia ini kalau kita terus mencari sesuatu, satu hari Allah  bertemukan juga pada kita tak kira cepat atau lambat.
Perubahan dalam hidup saya berlaku ketika berumur 43 tahun . Saya  bertemu dengan produk Shaklee yang pertama iaitu Alfafa. Alhamdulillah selepas ambil alfafa shaklee saya terasa kesannya.  Kurang bersin pada waktu pagi dan asthma saya pun tidak kerap berulang.
Saya langsung tertarik dg product Shaklee. Saya study semua produk2nya dn segala research studiesnya semuanya saya baca. Akhir sekali dalam  tahun 2000 saya dapat jemputan ke United States untuk melawat kilang dan Shaklee Research Center . Wow memang teruja habis...oh yes ini dia vitamin yang saya cari selama ini,,! Vitamin yang 100% natural with no side effect further more it is more than 100 years in the market. 
Saya telah mengamalkan vitamin Shaklee lebih dari 20 tahun hingga masa kini. Allah telah temukan saya dengan Shaklee. Dengan Shaklee Allah telah menganugrahkan saya kesihatan yang optimum  dan peluang membina kerjaya serta pendapatan yang tidak ada limitnya.
Shaklee punya package lengkap - Company yang stable, produknya terbukti berkesan selamat, mesra alam dn marketing plan yang mudah dicapai disertai pula dengan bimbingan yang baik menguatkan keputusan saya untuk menjadikan Shaklee bisnes sebagai kerjaya saya seumur hidup. Sekarang bila dikenang kembali kejayaan dalam 2016 ini, saya bagaikan tak percaya bahawa sudah hampir 23 tahun saya bersama Shaklee. Saya punyai ramai kawan dan teman, income yang berterusan dan kesihatan yang yang menakjubkan. Alhamdulillah. 

Pada semua ahli dalam organisasi besar saya , terima kasih atas sokongan dan kerja keras anda. Terus berusahan tanpa jemu, jangan besarkan masalah anda sebaliknya besarkan impian anda.
Genggam erat peluang bisness Shaklee yang ditawarkan pada anda. Segala impian besar dan matlamat hidup anda pasti tercapai jika anda betul betul fokus dan komited dengan bisnes ini. Tetapkan minda anda untuk berjaya, anda pasti akan berjaya.

No comments: