Monday, June 20, 2016

Peranan Vitamin untuk perkembangan Minda

Peranan Vitamin untuk perkembangan Minda
Teringat saya ketika anak2 masih kecil dan dibangku sekolah. Pelajaran anak2 biasa saja, tidak ada apa apa keistimewaan. Pergi sekolah balik sekolah. Setiap kali ujian atau peperiksaan keputusannya tidak menunjukan tanda2 " ada masa depan yang cemerlang"
Anak kawan saya tiga2 pandai. Selalu duduk tempat teratas dalam klas. Anak lelakinya dapat scholarship Mara untuk melancutkan pelajaran ke England. Saya mula memikir.....anak cik gu mestilah pandai. Eh... Saya pun cikgu juga. Malah kawan saya menghantar anaknya tuition dengan saya.
Tapi kenapa anak saya tidak sepandai anak kawan saya.??

Saya mula mencari ' kenapa' . Tanpa segan saya tanya pada kawan saya apa kah yang ia beri makan pada anak2nya . Jawapannya Vitamin. Anak2nya diberi makan vitamin sejak mereka masih kecil lagi. Tapi dia tidak beri tahu vitamin apa pulak!!
Vitamin apa eh? Farmasi adalah kedai yang sering saya lawati. Cuba mencari the best vitamin for my children. Saya membelek kotak2 vitamin, mencari kelainan pada harga dan tarikan kotak bungkusan itu sendiri. Kandungannya tak ambil kesah sangat. Akhirnya saya dapati setiap minggu saya memberi anak saya vitamin dari brand yang berbagai. Kesannya ???? Entah ada entah tidak.

Kesedaran dari situ saya mula bertanya dalam banyak2 vitamin dalam dunia pasti ada satu vitamin yang paling best .Tapi dimana saya nk cari. Pada masa tu mana la ada internate nak google. Akhir pencarian saya Allah bertemukan saya dengan product Shaklee.

Set Minda Cergas saya beli dan alhamdulillah berkat mengamal pemakanan ini saya dapati ianya banyak membantu dalam perkembangan otak anak2 saya. Mereka sihat , aktif dan cergas. Consentrasi pun meningkat. Tahun demi tahun berlalu, Alhamdulillah anak2 saya semuanya telah berjaya dibidang masing2. Mereka bukan sahaja cermerlang dibangku sekolah tapi di University masing masing.

Klik sini untuk mencuba SET MINDA CERGAS.


 No comments: