Sunday, April 29, 2012

Salam semua , lama sudah saya tidak menulis dalam blog ni. Rasa nak share kembali ilmu-ilmu yang ada.
Sekarang ini semua orang terlalu concern sangat tentang kesihatan. nak makan apa untuk sihat,vitamin apa yang sesuai yang boleh menjamin badan sentiasa bahagia sihat sejahtera. Tapi ramai yang terlepas pandang atau terlupa sesuatu bahawa punca sihat atau tidaknya anda bermula dari perut. Ok mari kita baca article yang menarik ini..
DETOXIFY  SECARA NATURAL
Mengikut kajian 1 daripada 4 orang hidup dalam keadaan perut yang tidak selesa. Seperti kembung, menggah, perut sengkak, perut buncit- semua ni akibat dari masalah penghadaman dan masalah pembuangan air besar.  akibat gejala ini akan membuat sesaorang tidak selesa, ganguan sosial aktivitinya  serta tidur malam yang tidak baik.
walau pun anda kata anda tidak ada masalah seperti di atas, anda harus menguatkan sistem penghadaman diri anda kerana ini adalah satu cara yang baik untuk memastikan anda sentiasa sihat.
Bila sistem penghadaman berkerja dengan baik, tubuh dapat menyerap nutrient dan vitamin-vitamin dengan mudah. Diri anda akan sentiasa sihat, bertenaga, lebih berdaya tahan kepada penyakit. Fungsi penghadaman  adalah  untuk menentukan badan mendapat kesihatan yang optimal. Sekiranya sistem penghadaman bermasalah maka berbagai gejala penyakit akan hadir.

               Makanan harian kita dipenuhi dengan berbagai bahan kimia, hormon ,antibiotik, makanan laut yang diawet dengan asid boric untuk mengekalkan kesegaranya, daging yang diproses dg bahan kimia, buah dan sayuran disembur dengan bancuhan serangga dan lain-lain lagi. Bayangkan lah semua bahan ini menjadi makanan kita seharian. Jarang kita jumpa sesaorang menilai makanannya terlebih dahulu sebelum dimakannya.
Bila perut dah lapar tambahan pula makanan terhidang membuka selera dan lazat...hmm...hentam saja sampai perut naik sengkak.
Bila senerio ini berlaku bayangkan lah sistem penghadaman kita, bagaimana dia berkerja dengan pebagai racun dan toksid disekitarnya....pasti sistem penghadaman akan menjadi lemah dan rosak. dinding-dinding perut menebal dengan bahan buangan, toksid, lemak-lemak dan segala bahan yang boleh menimbulkan pelbagai penyakit. Tak hairanlah sekiranya timbul masalah seperti pening kepala, keletihan, menggantuk, otak lemah, sakit sana sini, perut tak selesa, nafas berbau, bau badan yang kurang menyenangkan, kulit kelihatan kusam dan tak menarik.
Sekiranya badan anda berada dalam situasi ini, pengambilan Vitamin atau mana-mana Zat makanan tambahan tidak akan memberi apa-apa benefit pada badan anda. Ini kerana apa yang anda makan tidak akan berlaku penyerapan vitamin dalam tubuh anda.  Dengan kata lain Vitamin yang anda makan hanya lalu saja didalam perut anda terus keluar bersama najis. Sebab itu kita sering dengar orang mengeluh Vitamin yang dimakan tidak memberi dia apa-apa kesan. Maka dia akan kata " Ah, Vitamin ni tak bagus la !"
     Bayangkan badan anda seperti sebuah kereta berkuasa tinggi dan organ-organ penghadaman seperti penapis. Penapis-penapis ini perlu dibersih untuk memastikan performance yang optimal. Bila organ penghadaman dibersihkan maka ia dapat berkerja dengan baik .Ia dapat menyerap bahan makanan dan zat-zatnya dan menyahkan bahan toksid yang tidak di perlukan oleh badan.
KITA TIDAK B0LEH GANTI ALAT PENGHADAMAN KITA TETAPI KITA BOLEH CUCI ORGAN-ORGAN INI SUPAYA BERSIH DAN SIHAT.

Untuk menyelesaikan masalah anda. Shaklee Products M'si memberi 3 jenis barangan untuk mengtoxifykan badan anda dan anda akan berasa sihat sejahtera.

LECITHIN: Fungsinya membuang lemak dalam badan terutama dalam sembuluh darah. mengurangkan tahap kolestrol dan membuat badan langsing dan jantung anda sihat. disamping itu  minda anda cergas dan tidak lupa lagi.

HERBLAX :- membantu sistem pembuangan supaya berfungsi dengan baik dan menyahkan toksid supaya tidak terkumpul dalam badan.

ALFAFA :- adalah bahan makanan yang dipanggil " Raja Pemakanan" . Mengandungi semua zat dan mineral yang diperlukan oleh badan. . Sangat baik untuk penghadaman dan menyelesaikan masalah yang berkait dengan perut.Menyahkan toksid dan menghilangkan bau badan.
Alfafa mempunyai pelbagai khasiat lain seperti menghilangkan sakit sakit sendi, lelah, dan alergy. Sangat baik bagi ibu-ibu lepas bersalin dan menyusu bayi.
 
CARA MAKAN- diambil sekali gus
Lecithin        3-6 biji
herblax         2-3 biji
Alfafa           3-4 biji

waktu makan- sebelum tidur diambil dengan segelas air kosong.

Kesan:- pembuangan secara lembut dan natural. Anda akan rasa lebih segar. Badan semakin langsing, perut tidak buncit lagi, kolestrol level juga terkawal, sakit-sakit sendi berkurangan, jantung sihat, minda cergas. badan dan mulut anda tidak berbau lagi.Kulit terutama dibahagian muka lebih menyerlah. Senyuman anda lebih berseri. Mari lah mencuba.......

kiranya anda berminat hubungi saya ditalian 019 3063171 atau email: hanasalwa@gmail.com.
untuk mendapat nasihat atau maklumat lanjut.


No comments: